Амстердам - канали, лалета и още нещо!

06 Април 2020 г.
Амстердам - канали, лалета и още нещо! Късният април е отличен период, за да видите разцъфналите лалета, творбите от Златния век и красивите канали в комбинация с хубаво време.

Холандия е страна, която може да предложи незабравими туристически изживявания, а пролетта е прекрасно време да й се насладим. Средните дневни температури в Амстердам са около 13 градуса, с редки превалявания и градът е отлична дестинация за няколкодневно пътуване.

Един ден в Амстердам може да бъде много интересен и различен. Обиколката може да започне с емблематични културни забележителности: "Музеят на Ван Гог", както и "Стеделийк" или "Рийксмузеум" - дом на "Нощна стража". Ако пък просто искате да се насладите на магията на града, направете си пикник на слънце във "Фонделпарк" или разгледайте квартала на червените фенери от лодка за обиколка по канала и се полюбувайте на красивите къщи в южния канален пояс. Помотайте се и се насладете на гледката от някое живописно място като "Седемте моста" на "Регулиерсграхт, разкотедете се из пълния с кафета квартал "Джрдаан" или правете като холандиците и покарайте колело из района с каналите. Това са само някои от великолепните изживявания, които може да ви предложи Амстердам.

Задължително отделете време да избягате от столицата и се насладете на пленителните и разноцветни холандкси лалета. Зашеметяващите полета на Кукенхоф се намират близо до Хаарлем, северно от столицата и са прекрасна възможност за еднодневен тур.

Ако пътуването ви съвпада с периода 29 - 30 Април ще имате възможността да се включите в празненствата по случай денят на Кралицата. Това е национален празник, който се празнува всяка година на 30 Април, а празненствата започват още предишната вечер, когато се отбелязва Нощта на кралицата. Според традицията на празника всеки трябва да е облечен в оранжево или да носи нещо в този цвят. Освен шестващите хора по улиците, важна част от Деня на кралицата е и така нареченият – свободен пазар, който се организира по улиците и парковете. Хората изнасят на улиците старите си вещи и ги продават на ниски цени. В Амстердам например, това може да се види във Вондел парк, където на тревата, върху одеяла се продават стари детски играчки, дрехи, списания и т.н.

Задължително отделете време и внимание на този уникален град, който дължи своята неповторимост на многобройните канали, червените фенери, кофишоповете, култа към цветята и многобройните велосипеди.

Архив новини ›